Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Mam ciekawą koncepcję dotyczącą korzystania z SB. Mianowicie wylogowanie, ale nie takie że zmiana nicka/hasła tylko czasowe zawieszenie możliwości pisania. Chodzi o to że po wylogowaniu, zostałaby zablokowana możliwośc pisania postów, doputy dopuki nie wpisałoby się ponownie hasła.
Ja to widzę w ten sposób:
Bardzo praktyczne gdy z jednego komputera korzysta kilka osób (na jednym profilu)
Pozdrawiam.
Czekam na komentarze.
DIESEL napisał:
Witam!
Mam ciekawą koncepcję dotyczącą korzystania z SB. Mianowicie wylogowanie, ale nie takie że zmiana nicka/hasła tylko czasowe zawieszenie możliwości pisania. Chodzi o to że po wylogowaniu, zostałaby zablokowana możliwośc pisania postów, doputy dopuki nie wpisałoby się ponownie hasła.
(...)
Czekam na komentarze.
W pełni popieram! Nieraz jestem przy innym niż mój komputer i brak tej opcji uniemożliwia mi właściwie uczestnictwo na SB jako Mufrid. Praktycznie, bo zniechęca mnie konieczność przeszukiwania tamtych cookies w celu usunięcia ich - czyli śladu po sobie na tym kompie (hasło i nick).
Dlatego też opcja Wyloguj, powinna po prostu usuwać cookies z komputera. Ponowne zalogowanie, to konieczność wpisania hasła. Trzebaby tylko wyeliminować możliwość zapamiętania hasła przez sam Windows...
Ostatnio edytowany przez Mufrid (26 mar 2006, 22:35)
Przynajmniej by nie było pytań od "nowych" na SB typu:
Jak się wylogować ??
Ostatnio edytowany przez max17 (26 mar 2006, 23:27)
zielinski86 napisał:
Pomysł ciekawy, pod warunkiem, że po wylogowaniu nie będzie można wpisać innego loginu
Cała w tym właśnie rzecz, w moim mniemaniu, aby można było. Bo siedząc przed innym komputerem też chcę pisać na SB. Ale co? Wyloguję się i: Zablokuję możliwość pisania na SB właścicielowi komputera? Nieciekawe...
Owszem, to obostrzenie ma sens, bo służy obronie przed śmieciarzami na SB. Jaki na to sposób, by uchronić się przed śmieciarzami, a dać w pełni funkcjonalną możliwość wylogowania? Jeden ban na IP śmieciarza, drugi ban - taki sam, a trzeci ban to już "cinkowy", bezlitosny i stały.
Przemyslałem to jeszcze raz i dodałbym jeszcze do SB takie coś, że przy rejestracji podawana by była informacja, że z jednego komputera (ew kopii programu na jednym koncie użytkownika w Windows) można założyć i używać jedno konto na SB... Tym samym jestem przeciwny propozycji Robal'a z przyciskiem rejestracji.
(A tak nawiasem to nie plagiatuj moich zdjęć... = żart
i coś trzeba zrobić ze skrótem SB bo kojarzy mi się jak Służba Bezpieczeństwa....
Zieliński zapomniałem o zaloguj ale to szczegół
Diesel ja tylko wyraziłem taką opinnie
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (27 mar 2006, 18:58)
Jak już jesteśmy przy sprawie SB`a to taka propozycja:
Proponuję zamić tekst "Odśwież" na "Odśwież ShoutBox [F5]"
Ostatnio edytowany przez max17 (01 kwi 2006, 19:39)
Moglo by być ale bez [f5]