Nie jesteś zalogowany.
ziel napisał:
lord_oracle na SB napisał:
Zużycie RAMu i SWAP'u w %
Dla mnie mogło by być coś takiego dostepne jako opcja do wyboru, ale raczej bym z niej nie korzystał.
Spotkałem się z opinią, że jeśli mamy minimum 1 Mb RAM-u lub więcej pamięć SWAP jest nie potrzebna. W sumie wykres Ramu już jest, więc jest to sprawa do przemyślenia...
MAM 3 GB RAMU a wykrywa tylko 2 a co z tymi co mają 4 Gb??
Dodam tutaj jeszcze jeszcze jeden wykres - % zyżycie pocesora - otóż przy moim 2-rdzeniowym procku wykres zużycia tegoż procka w kxp pokaże się wtedy jak przekroczy 50%. Wniosek - Autor kxp winien dostować też do procków 2-rdzeniowych.
myszor, mi SWAP jak i RAM jest bardzo potrzebny dlatego też popieram takie pokazywanie zużycia w %, tylko żeby oczywiście była to opcja do wyboru, a do wyboru dlatego, żeby użytkownik mógł sprawdzić co bardziej mu pasuje. nawet wiem już gdzie możnaby tą opcje wcisnąć: narzędzia -> kalendarz -> OKNO/kolory [mnie wydaje się że lepiej by było umieścić tą funkcję w 'okno' bo tu nie chodzi przecież o kolor np. tekstu tylko o to czy /z/użycie SWAP i RAM ma być pokazywane w %. a więc tak: POPIERAM TĄ PROPOZYCJĘ, A UMIEŚCIĆ JĄ NAJLEPIEJ BY BYŁO W NARZĘDZIA -> KALENDARZ -> OKNO -> PANEL RAM, SWAP...
Jest jakieś narzędzie może którym można badać bieżące zużycie RAMU ???