Nie jesteś zalogowany.
Mam dwie propozycje:
1) alarmy wykonane powinny ulegać samodestrukcji
nikomu chyba niepotrzebne są "zużyte" alarmy w pamięci
2) samo naciśnięcie przycisku "zastosuj" powinno powodować aktywność alarmu, uważam przycisk "alarm aktywny" za niepotrzebny, lub jeśli ktoś go potrzebuje powinien być zsynchronizowany z przyciskiem "zastosuj" w pozycji zawsze aktywny
Ostatnio edytowany przez myszor (10 maj 2007, 15:43)
myszor napisał:
Mam dwie propozycje:
1) alarmy wykonane powinny ulegać samodestrukcji
http://images21.fotosik.pl/271/83b1b28f8b2b9380m.jpg
nikomu chyba niepotrzebne są "zużyte" alarmy w pamięci
No to mi się podoba fajny pomysł...
2) samo naciśnięcie przycisku "zastosuj" powinno powodować aktywność alarmu, uważam przycisk "alarm aktywny" za niepotrzebny, lub jeśli ktoś go potrzebuje powinien być zsynchronizowany z przyciskiem "zastosuj" w pozycji zawsze aktywny
http://images20.fotosik.pl/326/71913af21109c3dfm.jpg
Mnie na tym nie zależy może być tak jak jest
T610 napisał:
AD. 1 Popieram :cool"
AD. 2 Mi to obojętne
Popraw posta T610.. Powinno być a nie :cool'
Ostatnio edytowany przez piotrek_ck (10 maj 2007, 17:03)
AD. 1 Popieram
AD. 2 Mi to obojętne
Ostatnio edytowany przez T610 (10 maj 2007, 22:52)
Na SB jest podobny temat tylko dotyczący starych danych "Ważnych Dat" i dlatego wrzucam tutaj
kturendyk napisał:
...ponawiam prośbę żeby była możliwość automatycznego usuwania przeminiętych dat po zaznaczeniu ich w opcji.
oczywiście mniemam, że chodzi o automatyczne kasowanie po wykonaniu jeśli tak to jestem ZA
Ostatnio edytowany przez myszor (10 maj 2007, 23:41)
nie ma mozliwości ustawiwnia alarmu co rok!! dlaczego?myślę ze powinna być taka możliwość
propozycje napisał:
nie ma mozliwości ustawiwnia alarmu co rok!! dlaczego?myślę ze powinna być taka możliwość
Wiesz no jest to opcja zbędna ale całkiem ,całekiem ..może być..!
A ja bym jeszcze dodał żeby była opcja Ustawiania alarmu co 2 lub 3 lata oraz ustawiania alarmu co pór roku..
Kto jest za tym...???
piotrek_ck napisał:
A ja bym jeszcze dodał żeby była opcja Ustawiania alarmu co 2 lub 3 lata oraz ustawiania alarmu co pół roku..
Kto jest za tym...???
Jest mi to obojętne, tak samo z tym alarmem co rok
Ostatnio edytowany przez T610 (17 cze 2007, 10:12)
zielinski86 napisał:
Jak ktoś chce co rok to może ustawić alarm okresowo np. co 365 dni, albo ustawić ważny dzień/rocznicę.
Dobra spoko...ale mi chodzi o Automatyczne ustawianie co rok lub poł roku....
Witam
Moja propozycja to jest wykonywanie czynności z możliwością wyboru godziny dni tygodni i.t.p.
Coś w podobnie do harmonogramu zadań.
Jeśli już padła taka propozycja to bardzo przepraszam o ponawianie tematu.
Pozdrawiam.
Alarm napisał:
Moja propozycja to jest wykonywanie czynności z możliwością wyboru godziny dni tygodni i.t.p.
Przecież jest to w opcjach Całkiem możliwe że masz starą wersję KXP pobierz ostatnią RC4 i sprawdź czy jest to o czym piszesz
Ja mam taką propozycję.. może to wydać się lekko skomplikowane, ale..
Powiedzmy że mamy zanieść papiery do księgowej do 5. każdego miesiąca, albo zrobić przelew do 20. każdego miesiąca, albo jakąś dowolną czynność do któregoś tam dnia.
I teraz mogła by być opcja dla każdego Alarmu, aby oprócz daty i godziny przypomnienia można było też ustawić ILOŚĆ DNI WSTECZ, przez które alarm by już zaczynał przypominać (np. już 2 dni przed terminem o danej godzinie pojawiłby się komunikat). Musiało by to jednak iść w parze z dodatkowymi przyciskami w oknie komunikatu, w stylu ZROBIONE! i PRZYPOMINJ PÓŹNIEJ. Wtedy przycisk ZROBIONE! powodowałby niewyświetlanie już komunikatu przez pozostałe dni w danym cyklu (tych kilku dni wstecz) i komunikat pojawił by się dopiero w kolejnym okresie (jeśli alarm ustawiono do wyświetlania co ileś tam). Natomiast PRZYPOMNIJ PÓŹNIEJ to tak jakby chwilowe Anuluj (i jutro znowu komunikat z przypomnieniem). Te przyciski były by niezbędne, aby ta opcja nie doprowadziła ludzi do wściekłości
Mam nadzieję, że ktoś to zrozumie..
Przy okazji wielkie ukłony w stronę Marcina Zielińskiego. Kiedyś prosiłem o ustawianie alarmu co ileś dni i teraz to mam. Może to zbieg okoliczności, a może właśnie moja prośba. Tak czy inaczej WIELKIE DZIĘKI
Ostatnio edytowany przez Jx (13 sie 2007, 10:39)
Jx napisał:
...aby oprócz daty i godziny przypomnienia można było też ustawić ILOŚĆ DNI WSTECZ, przez które alarm by już zaczynał przypominać (np. już 2 dni przed terminem o danej godzinie pojawiłby się komunikat)...
Taką możliwość masz w "ważne dni","prywatne/rocznice" oraz "imieniny" na górze nad zakładkami jest przycisk "codzienne powiadomienie"
Ja bym dodał jeszcze możliwość przypomnienia co 5, 10, 15, 30 i 45 min, cos w stylu żółtej karteczki na ekranie, bo np. trzeba o czymś przypomnieć kierownikowi, a samemu się nie pamięta, oczywiście do wyboru - OK lub PRZYPOMNIJ PÓŹNIEJ