Nie jesteś zalogowany.
Tak sobie myślę że w Kalendarzu przydałby się czytnik RSS. Najlepiej jako zakładka w Internet.
Krótko zwięźle i na temat. Czekam na komentarze.
DIESEL napisał:
Tak sobie myślę że w Kalendarzu przydałby się czytnik RSS. Najlepiej jako zakładka w Internet.
Popieram! KXP podstawowe funkcje czytnika RSS mógłby z powodzeniem spełniać.
zielinski86 napisał:
Tylko odczyt, czy także automatyczne odświeżanie wraz z powiadamianiem o zmianach?
Mi marzyłoby się z odświerzaniem automatycznym i ściąganiem nagłówka nowych wiadomości (i powiadomieniem, np. balonem). A to dlatego także, bo myślę że w przyszłści można by dodać możliwość wyśwlietlania nagłówków nowych wiadomości wybranego kanału RSS w panelu przewijanym głównego okna KXP (zamiast sentencji na przykład). Albo najnowszych wiadomości z kilku kanałów...
Ostatnio edytowany przez JaroU (25 maj 2006, 01:06)
zielinski86 napisał:
Tylko odczyt, czy także automatyczne odświeżanie wraz z powiadamianiem o zmianach?
Ja myśle że coś podobnego jak w Sprawdzaniu Poczty... okresowe sprawdzanie czy nie ma nowości i powiadamianie o tym...
No czywiście dobrze by było jakby np dało się formatować tekst... ale jak będzie w "wystroju" innych funkcji Kalendarza (mam na myśli SB i Różne) to też będzie dobrze.
Jak w temacie, czytnik RSS by sie bardzo przydal:)
Pozdrawiam
RSS przyda się na pewno !!!
Popieram czytnik RSS calym sercem
Pozdrawiam
Czeakmy z niecierpliwością na opinię zielińskiego86 i oby jego post brzmiał: "Wykonano!"!
Ostatnio edytowany przez dżamper (18 lip 2006, 15:20)
nie było by takie złe tzn "czytnik" RRs, ale na razie osobiście polecam CAFE NEWS!
Uważam, że pomysł jest ciekawy i warto zastanowić się głębiej przed podjęciem ostatecznej decyzji
Ostatnio edytowany przez SylwusK (21 sie 2006, 22:30)
jestem za. używam operowego czytnika ale wiadomo ze nie caly czas jest włączona przeglądarka, a kalendarz hula non stop wiec bym był na bierząco z wiadomościami. oczywiście z automatycznym sprawdzaniem o dostępności nowych newsów z możliwościa np.zmiany czasu autoodświeżania dla każdego z kanałów oraz tak jak zasugerował JaroU by nagłówek przewijał się w oknie głównym kalendarza zamiast sentencji.
no czytnik rss to coś czego nie mogę nie poprzeć i oczywiście z automatycznym sprawdzaniem...
wron3k napisał:
RSS popieram!!
fajnie by wyglądało jakby był nad paskiem zadań (na całej długości pulpitu ) i sie przewijał jak panel informacji
takie coś to masz program Paseczek :p wolałbym w oknie narzędzi dodatkową pozycję RSS lub wogóle osobne okno, coś w stylu czytnika w Operze bo ten uważam za najlepszy
Czytnik RSS popieram na 100%
WRON3K napisał:
RSS popieram!!
fajnie by wyglądało jakby był nad paskiem zadań (na całej długości pulpitu ) i sie przewijał jak panel informacji
A to jeszcze bardziej!!
Może by w panelu tekstowym w KXP??
Ostatnio edytowany przez T610 (23 lut 2007, 23:11)
nie, nie i jeszcze raz nie !! jestem przeciwny o tyle, że to kolejna nowa funkcja kxp a tymczasem jest jeszcze kilka starych które można rozwinąć i dopracować. Marcin ma tyle pracy przy kxp że już teraz zaniedbuje niektóre funkcje programu (swoją drogą zastanawiam się czy ma jakieś życie prywatne). I tylko czekam jak gdzieś na SB przeczytamy posta "a czy jest możliwość dodania przeglądarki internetowej oraz pakietu office'a"
a chętnym RSS polecam "paseczek" mnie satysfakcjonuje w 100% (to nie reklama tylko opinia)
No,no niezle.Popieram!!
Ostatnio edytowany przez klozecior (23 mar 2007, 19:52)
RSS jak najbardziej popieram ciekawy pomysł, myślę że wiele osób by korzystało.
-----------------
www.zdrowie-publiczne.com.pl | www.zdrowie-publiczne.info
z ciekawości spytam czym jest czytnik RSS, bo bardzo często widzę tą nazwę na różnych stronach internetowych a nie mam zielonego pojęcia co to jest
RobertMinecki napisał:
z ciekawości spytam czym jest czytnik RSS, bo bardzo często widzę tą nazwę na różnych stronach internetowych a nie mam zielonego pojęcia co to jest
Tu masz dokładnie napisane: https://pl.wikipedia.org/wiki/Czytnik_kana%C5%82%C3%B3w
Nie wiem czy jest sens pchać się w rss.