Nie jesteś zalogowany.
Coś można włączyć... Coś można wyłączyć... Pełna dowolność! Im więcej dasz nam możliwości personalizowania Kalendarza, tym lepiej. Popieram tą i każdą inną opcję włączenia/wyłączenia czegoś...
Jak tu można tego nie poprzeć? Sprawa wydaje mi się zamknięta na 100%, panie Szefie.
Ostatnio edytowany przez Mufrid (28 mar 2006, 23:28)
zielinski86 napisał:
Jak w temacie, czyli:
Opcja wyłączenia liczenia statystyk ruchu myszy (tak jak statystyk sieciowych).
Także jestem ZA ale pod jednym warunkiem: użytkownik sam wybierałby które staty ma wyłączyć (sieć, komp czy myszka - lub wszystko razem )
Co do statystyk to może dobrym pomyslem będzie jeszcze jeden wykres w "Ruch Myszy" (coś na wzór: "Czas uruchomień") pokazujący w których godzinach ktoś nią ruszał...
Furo napisał:
Co do statystyk to może dobrym pomyslem będzie jeszcze jeden wykres w "Ruch Myszy" (coś na wzór: "Czas uruchomień") pokazujący w których godzinach ktoś nią ruszał...
To by było za duże obciążenie...
Błędne zliczanie przebigu myszy. Coś jest nie tak, bo mój monitor ma szerokość ok 40cm, a przy przesunięciu kursora wzdłuż wynik zmienia się o około 33cm. Czy program uwzględnia rozdzielczość? Jeśli nie, to może wartałoby to uwględnić.
Shamet napisał:
Błędne zliczanie przebigu myszy. Coś jest nie tak, bo mój monitor ma szerokość ok 40cm, a przy przesunięciu kursora wzdłuż wynik zmienia się o około 33cm. Czy program uwzględnia rozdzielczość? Jeśli nie, to może wartałoby to uwględnić.
ale czy ty mierzysz monitor czy ekran
Zdecydowanie ekran (tylko to czarne szklane) plastiku moje pomiary nie obejmują ;-). no i wychodzi mi kiszka
yaroszy napisał:
Robal napisał:
Shamet napisał:
... bo to nie mierzy "monitora" tylko "trasę myszy"... Zmierz sobie podkładkę (czy co tam masz) i powinno się zgadzać - mniej, więcej ... Ponieważ to tylko oględny pomiar ...
W ten sposób, to nijak się nie zgadza, bo przy przejechaniu kursorem przez monitor odległości około 400mm, wynik się zmienia, o 330mm, natomiast jeśli zmierzyłbym ile w tym czasie przejechała mysz, to wyszłoby mi około 65mm. Jak wiadomo ruch myszy jest dużo mniejszy niż ruch kursora (w przeciwnym razie podkładka pod mysz musiałaby być rozmiaru monitora, a przy pracy myszką musiałbyś się nieźle ręką namachać). Definitywnie mi wychodzi, że coś jest nie tak. zmieniłem rozdzielczość na mniejszą (teraz mam 1600x1200) i wynik pokazany przy przejechaniu z lewej do prawej, jeszcze się zmniejszył. Możnaby pomyśleć o czymś w rodzaju kalibratora tych wskazań, inaczej ta statystyka nie ma sensu, bo jest przekłamana.
Shamet napisał:
yaroszy napisał:
Robal napisał:
... bo to nie mierzy "monitora" tylko "trasę myszy"... Zmierz sobie podkładkę (czy co tam masz) i powinno się zgadzać - mniej, więcej ... Ponieważ to tylko oględny pomiar ...
W ten sposób, to nijak się nie zgadza, bo przy przejechaniu kursorem przez monitor odległości około 400mm, wynik się zmienia, o 330mm, natomiast jeśli zmierzyłbym ile w tym czasie przejechała mysz, to wyszłoby mi około 65mm. Jak wiadomo ruch myszy jest dużo mniejszy niż ruch kursora (w przeciwnym razie podkładka pod mysz musiałaby być rozmiaru monitora, a przy pracy myszką musiałbyś się nieźle ręką namachać). Definitywnie mi wychodzi, że coś jest nie tak. zmieniłem rozdzielczość na mniejszą (teraz mam 1600x1200) i wynik pokazany przy przejechaniu z lewej do prawej, jeszcze się zmniejszył. Możnaby pomyśleć o czymś w rodzaju kalibratora tych wskazań, inaczej ta statystyka nie ma sensu, bo jest przekłamana.
Ja jak przejeżdżam kursorem po ekranie i mierzyłem kalendarzem to wyszło mi 23 a jak zmiezyłem linijką to wyszło mi z 33 cm coś jest nie tam jakby kursor mierzył 7/8 centymetra.
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (05 kwi 2006, 13:19)
yaroszy napisał:
... a po co Wy w ogóle "tego" używacie - przecież to taki zbędny bajer, do niczego nie przydaty (przydałaby się możliwość wyłączenia tej i podobnych funkcji).
'A Propos mojego poprzedniego posta - nie sprawdzałem tego - tak sobie błysnąłem, ale widać zupełna "siara" ze statystyk.
U mnie w ogóle działają źle wszystkie statysyki - nie zwracam na nie uwagi (np.: użycie procka praktycznie zawsze mam 0%) ...
Wiem tylko sie niezgadza i chcę żeby to naprawiono.