Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Powstało już trochę dodatków do Kalendarza XP zrobionych własnoręcznie przez jego użytkowników. Nowe dźwięki Alarmu (tzw. syntezatory mowy), nowe Ikony pogody... A powstaną zapewne nowe. I nie wszystkie znajdą swoje linki na oficjalnej stronie Kalendarza XP.
Z myślą o takich "niemieszczących się" dodatkach (jak i każdych innych też) do KXP powstało te forum. Posty na ShoutBox'ie szybko znikają. Linki tam zamieszczone znikają razem z nimi. Tu taki link nie zniknie. No, chyba że wiedzie do czegoś niezwiązanego z KXP, obrażającego coś lub kogoś i - ogólnie, łamiącego regulamin tego Forum.
Zapraszam do prezentowania tu swoich prac poświęconych Kalendarzowi. I do dyskusji o nich. I do ich tworzenia - to przede wszystkim.
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (23 kwi 2006, 22:40)
Mam pytanko ... Jak zainstalować nową kompozycję ?? Jestem tu nowy co prawda KXP mam kilka miesięcy ale chciałbym coś w nim zmienić. Z góry dziękuję za odpowiedź.
artur napisał:
Jak zainstalować nową kompozycję ??
Najlepiej gdybyś zainstalował najnowszy Kalendarz XP, znajdziesz go na tej stronie: http://forum.kxp.pl/viewtopic.php?id=283
A później w kalendarzu klikasz prawym przyciskiem myszy -> później na "Narzędzia"-> po prawej stronie masz menu i klikasz na "Kalendarz" -> "Wygląd" -> a na końcu masz przycisk na dole z napisem "Pobierz dodatki" -> i tam znajdziesz najlepsze dodatki do Kalendarz XP.
Na forum także znajdziesz, ale jeśli jesteś nowy to proponuję ci opcje która jest powyżej.
no ja własnie próbowałem dodać z forum Crystal Blue... ale zrobie jak mówisz
Chciałem dodac że teraz ponad 95% dodatków jest pakowana w plik *.kxpd czyli plik samoinstalujący daną paczkę w KXP! Trzeba posiadac najnowszą wersję KXP czyli teraz RC3 i wystarczy kliknąc potwiewrdzic i już gotowe!
ja tam nic takiego niewidze niewidze w kalendarzu
Zainstalowanie dodatków w formacie .kxpd
Otóż, dużo osób się pyta jak zainstalować jakąś kompozycję lub inne rzeczy związane z Kalendarzem XP w formacie pliku .kxpd
1. Instalujesz wersję RC Kalendarza stąd <= (klikamy na stąd)
2. Ściągasz dodatek w formacie .kxpd na dysk i klikasz dwa razy na ten plik, i klikasz na Tak jeżeli chcesz zainstalować dodatek.
3. Teraz ciesz się z zmienionego wyglądu Kalendarza XP
Ostatnio edytowany przez T610 (28 maj 2007, 17:00)
Mam pytanie skąd mogę ściągnąć dodatki w formacie .kxpd?:/
hej ja mam pytanie: jak te schematy, ikony pogody itp. ściągnąć na RAR?? bo ja nie mam tego "formatu" KXPD
posze o jak najszybszą odpowiedź
dzieki:)
bo wiesz MAURYCY jestem taż taki nowy jak artur a kaledarz mam kilka tygodni....
mam kalendarz od wczoraj i w formacie .kxpd a nie moge pobrac zadnych dodatkow bezposrednia z kalendarza(kalendarz/wyglad) moze ktos wie,dlaczego?
cd. mam komunikat,ze nie mam uprawnien do pobierania dodatkow,co to znaczy? moze mi ktos wyjasni PROSZE:)
są chwilowe problemy z różnymi dodatkami (również SB) mamy nadzieję, że to chwilowe-spróbuj za kilka dni
U mnie też
Ostatnio edytowany przez mnb (08 sty 2012, 13:38)
Ja akurat wiem jak zainstalować dodatki, ale nie wiem jak je przy/w/kleić na to forum bo zrobiłem fajny dodatek Dźwięki co godzinę - ReMix - 4 x Kobieta, Magda, Mężczyzna, Sylwia, Tomasz, Zegarmistrz, 4 x 6 = 24 godziny, każda postać po 4 godziny???!!?!!!
jak nastawić zegarek w kxp
pozdrawiam dziekuje
Chciałem dodac że teraz ponad 95% dodatków jest pakowana w plik *.kxpd czyli plik samoinstalujący daną paczkę w KXP! Trzeba posiadac najnowszą wersję KXP czyli teraz RC3 i wystarczy kliknąc potwiewrdzic i już gotowe
Ja też zainstalowałam najnowszą wersję i wszystko śmiga