Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Słuchając w Kalendarzu muzyki z dysku lub radia często przeskakujemy po mp3-kach lub stacjach radiowych, klikając strzałki przewijania utworów/stacji. W takich przypadkach przydaje się mieć okno KXP zawsze na wierzchu, zawsze pod ręką. Jednak, pomimo niewielkich rozmiarów okna KXP, okno owe jednak przesłania sporą część pulpitu. Trzymanie go stale na wierzchu, po prostu, wcześniej czy później, zacznie przeszkadzać. Jak pogodzić ową podręczność panelu audio z oknem KXP "nie na wierzchu"? Widzę dwa rozwiązania, oba zapożyczone z innych programów:
1. Na wzór wtyczki do Winampa (WinampBar), także KXP mógłby dodać swoje przyciski kontrolne panelu audio na belce tytułowej każdego okna Eksploratora. Tuż obok przycisków zamknięcia czy minimalizacji okna. Może to obciążyć znacznie system, ale - może nie każdemu by to przeszkadzało i wolałby tak mieć.
2. Na wzór Windows Media Playera panelik (pasek narzędzi) dostępny tuż przy trayu. Mały i poręczny. I chyba niezbyt by obciążył system, taki mały paseczek przy zasobniku:
Z pewnością, oba pomysły to raczej fantastyka, do ujrzenia zapewne nieprędko. Ale - czemu o tym nie napisać? W końcu wszystko i tak zależy od Zielińskiego...
DObrze to wymyśliłeś to troche jak w WMP (Windows Media Pleyerze)
Jestem za, jak najbardziej, ale tylko jeśli, tak jak pisze Yaroszy będzie to można wł/wył
Czyli na zasadzie prawym myszy na pasku zadań- paski narzędzi Np. KXP Media Player, tak, jak w WMP, mozna wł i wył jeśli tak by było jestem za a nawet za
Musiały by być dwa bo jedno jest że jest na panelu kalendarza a drugie ż na dole w pasku zadań. Gdzie umieścić ten przycisk do przełączania.
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (31 mar 2006, 17:29)
Robal napisał:
Musiały by być dwa bo jedno jest że jest na panelu kalędaża a drugie ż na dole w pasku zadań. Gdzie umieścić ten przycisk do przełanczania.
Chyba każdy widzi, że musiały by być my tutaj nie rozmawiamy o panelu audio na panelu KXP tylko o tym, którego Mufrid dał screena na pasku zadań
max17 napisał:
Jak już o tym rozmawiaće to dodam że dosyć przyjemnie by było jak by była możliwość "odłączenia" panelu odtwarzania i ustawiania dla niego oddzielnych ustawień (przezroczystość, zawsze na wierzchu itp). Można by odłączyć od "reszty" KXP i "przykleić" do np. paska zadań lub ustawić w dowolnym miejscu na pulpicie. Wtedy by by to WinKXP (mini WinAmp).
Nie mogę nie poprzeć, bo między innymi podobne udogodnienie zaproponowałem Pływających panelach. Ale nikt tego nie komentuje...
Ostatnio edytowany przez Mufrid (31 mar 2006, 16:34)
5384 napisał:
bedzie to trudne do wykonania
Już ty się o to nie bój nasz Wódz Marcin sobie poradzi
Witam panow ..
Przydalo by sie zgrac jakos np. suwak glosnosci z rolka na myszce lub bajerami na klawiaturze ...
Pozdrawiam.
ps.dobra robota ... wpsarłem tworce programu malo takich ludzi juz jest trzeba sobie pomagac.
dzieju napisał:
Witam panow ..
Przydalo by sie zgrac jakos np. suwak glosnosci z rolka na myszce lub bajerami na klawiaturze ...
Pozdrawiam.
ps.dobra robota ... wpsarłem tworce programu malo takich ludzi juz jest trzeba sobie pomagac.
To bedzie chyba lepsze niz taki pasek itd. prawie kazdy keyboard ma klawisze do przełączania i obslugi playerow.
------------------------------
Dodam ze wygodnie by bylo podac minimum co musi spelniac komputer ... np. ja w biurze mam durona 900mhz 256mb i zzera jakies 1-30% srednio 20% procka skokami ...
-----------------------------
Ostatnio edytowany przez dzieju (14 cze 2006, 13:58)
A istnieje możliwość dorobienia opcji aby suwak głośności można było przewijać scroolem od myszki ?? Może gdzieś da się to ustawić ???
Orientujecie się może w temacie ekspresów do kawy? Jeśli tak to możecie mi powiedzieć jakie Ekspresy do biura są aktualnie najlepsze? Znajomy bardzo polecał mi firmę Jura Podobno są bardzo solidne i trwałe. Ktoś może się na ten temat wypowiedzieć?
U nas w firmie są ekspresy firmy Jura i naprawdę super się sprawują