Nie jesteś zalogowany.
[deleted]
Ostatnio edytowany przez max17 (16 kwi 2021, 20:42)
Nie można jej wydać, bo jest zaczęta i nie skończona.
Muszę dokończyć:
- modyfikacje związane ze zmianą ścieżki przechowywania ustawień (Documents and Settings lub Users),
- zrobić nowy instalator,
- dostosować wszystko do automatycznej aktualizacji,
- poprawić kopię zapasową ustawień (funkcja pewnie będzie usunięta ze względu na duże zamieszanie ze zmianą ścieżek i brakiem uprawnień dostępu do innych profili systemowych oraz instalowanych dodatków, zastąpione zostanie opisem w jakich folderach znajdują się ustawienia)
- poprawić KXP Addon Creator
ziel napisał:
Muszę dokończyć:
- modyfikacje związane ze zmianą ścieżki przechowywania ustawień (Documents and Settings lub Users),
- poprawić kopię zapasową ustawień (funkcja pewnie będzie usunięta ze względu na duże zamieszanie ze zmianą ścieżek i brakiem uprawnień dostępu do innych profili systemowych oraz instalowanych dodatków, zastąpione zostanie opisem w jakich folderach znajdują się ustawienia)
To kiedy mamy się spodziewać owej nowej wersji (RC5)? Tak mniej więcej kiedy nastąpi jej oficjalna "premiera"?
Ostatnio edytowany przez Dobry_Mudzyn_Z_Afryka (01 lis 2010, 10:56)
Po prostu widać, że stworzenie programów to nie taka łatwa sprawa.
A propo do admina*: Sentencje można by połączyć z Wikicytatami. Było by znacznie prościej (tak myślę... nie jestem programistą )
* - Napisałem tutaj bo nie można dodawać wątków do działu "propozycje"
no to można wypuścić pod nazwą pre-alpha...?
ziel napisał:
Muszę dokończyć:
Ej sorry mi sie wydaje ze ty Kalendarza w delphi piszesz...
A to co napisales tam wyzej.. ze tyle tyle do zrobienia i wg... az tak duzo czasu Ci zajmuje ??
Max 2 tygodnie roboty a jakby sie chcialo to nawet jeszcze szybciej i bylby koniec..
Pomoge Ci z pierwszym.
Ustawienia mozesz przechowywac w Users\NAZWA_URZYTKOWNIKA\AppData\Roaming
prosty kod na to:
uses ShlObj function GetSpecialFolderPath(const Folder: Integer): string; var Path: array[0..MAX_PATH] of Char; begin SHGetSpecialFolderPath(0, Path, Folder , False); Result := Path; end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin Edit1.Text := GetSpecialFolderPath(26); // Tu pokaze Ci w Edicie sciezke do folderu gdzie mozesz zapisac ustawienia bez dostepu do UAC (nie potrzebujesz praw u¿ytkownika do tego) end;
Tak to wyglada
Sprawdzalem pod Win7, jakbys mial wiecej problemow daj mi znac chetnie pomoge )
Jeszcze prościej dać zapisywanie ustawień w katalogu %appdata%/KXP automatycznie będzie działać w winxp i w Win vista/7
Mylisz sie. Win XP zapisuje ustawienia w Documents and settings a Win7 w Users. Trzeba najlepiej by napisac funkcje w DLL do rozpoznawania wersji systemu i sciezkami do zapisu danych/dodatkow. Sam bym sie tym mogl zajac jak cos. Ale do zalezy od admina. Mam nadzieje ze nie dlugo bede mogk zobaczyc jakas wersje i bedzie ona ze tak powiem KOTEM hehe Pozdro
Są to tak zwane zmienne środowiska. jak nie %appdata% to np taka: %userprofile%
UWAGA!
Planowana nowa wersja kxp zostanie wydana 22 marca 2016r. Mozliwe opoznienia to plus minus 20 lat.
Masz dość czekania do 2016 albo w nieskończoność? Już teraz ściągnij Kalendarz7 tworzony na bazie KXP na Win7. Wystarczy, że wejdziesz na KoloSoft.pl i zajrzysz do pobierania. Pierdol czekanie na rc5.
Pamietaj - KoloSoft.pl
Skoro autor porzucił projekt, to czemu nie wypuści go jako Open Source? Każdy projekt może prawda, upaść ale dzięki Open Source może on być reaktywowany!
Kompowiec napisał:
Skoro autor porzucił projekt, to czemu nie wypuści go jako Open Source? Każdy projekt może prawda, upaść ale dzięki Open Source może on być reaktywowany!
Czemu jak mam nowa wersje nie odbieraja mi stacje radiowe a w starej wersji działaja tylko nie które jak Radio Maryja i Rmfn Depeche Mode prosze o pomoc.......
Nie moge tego dodac do radia co jest??http://pl.delicast.com/r adio/search:depeche%20mode/RMF _Depeche_Mode
fan kxp napisał:
Masz dość czekania do 2016 albo w nieskończoność? Już teraz ściągnij Kalendarz7 tworzony na bazie KXP na Win7. Wystarczy, że wejdziesz na KoloSoft.pl i zajrzysz do pobierania. Pierdol czekanie na rc5.
Pamietaj - KoloSoft.pl
Niestety strona Kolo już nie działa Gdzie można znaleźć Kalendarz7 ? Pozdrawiam wszystkich userów:)
Dlaczego na KalendarzuXP, w ShoutBoxie, nie widzę treści moich postów, które piszę? Stało sie to po jakiejś akcji (??) chyba hakerskiej i od tej pory nie mogę tego zrobić. Prosze o pomoc, ponieważ od 6 lat jestem na SB i mam wielu tam znajomych i nie wiem co się dzieje z KalendarzemXP. Pozdrawiam.
Potraktuję to już jako osobistą krucjatę. Temat, ba całe wątki są usuwane, jeśli okażą się niewygodne. A jaka szybka reakcja. Tak twórca programu szanuje i traktuje ludzi.
LINK - Wyłączenie Reklamyhttp://www.gg.pl/dysk/2E88gUdObuYa2U88gUdOY9s/forum.kxp.pl%20_%20Wy%C5%82aczenie%20reklamy_pliki.zip
LINK - Pytanie Do Pana Adminahttp://www.gg.pl/dysk/kZruXnocOO0akJruXnocNdA/forum.kxp.pl%20_%20Pytanie%20do%20PANA%20ADMINA.zip
I porównajcie je z oryginalnym Indexem.
hmm śmierdzi mi wirusami Panie kolego
działa wszystko i bez wirów.
Witam
Co się dzieję z POGODĄ - ale nie tą na zewnątrz - tylko tą aplikacją w Kalendarzu - dlaczego program od paru tygodni, nie wyświetla aktualnej pogody !!!!
Proszę o odpowiedź - lub wskazówkę co trzeba poprawić aby znowu było OK.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Siema fajny temat . Powiem wam że od dawna się tym interesuje możecie mi powiedzieć co o tym sądzicie kilknijcie tutaj żeby zobaczyć o co kaman
Odnoszę wrażenie że Szanowny Admin poległ. Cześć jego pamięci:(