Nie jesteś zalogowany.
Zamiast używania prawego przycisku myszki, dwuklik lewym przyciskiem myszki na trayu od razu otwierałby "Narzedzia" Szybciej i wygodniej
A prawy pozostałby bez zmian.
Popieram
Ha! Popieram! Dwuklik w trayu jest niewykorzystany. A sporo by to ułatwiło.
Dodatkowo w opcjach moglibyśmy sobie wybrać, który moduł otwierałby się w tym oknie po tym dwukliku.
zielinski86 napisał:
Jestem na nie, ponieważ jeśli ktoś chce na chwilę zajrzeć na okno kalendarza i klika szybko 2 razy na ikonę w trayu, to czasami może niepotrzebnie otwierać okno narzędzi...
Zawsze pilnujesz przyzwyczajeń użytkownika. Każdy już przywykł, że okno KXP przywołuje jednym kliknięciem. Więc błędu nie popełni, a jeśli już - to rzadko. Za rzadko, byś nas pozbawiał tego udogodnienia.
Poza tym... Chyba każdy umie klikać myszką? Jedno kliknięcie to nie dwa kliknięcia.
Nie mogę zgodzić się z Twoją argumentacją.
Robal napisał:
Zieliński ja też jestem na nie bo jak się klika 2 razy lewym na oknie kalędaza to włancza aie okiego do włączenia alarmu
PRO niewziołes tego pod uwage
Robal czytaj dokładniej posty! Nie napisałem o klikaniu na oknie kalendarza tylko na TRAYU, a to "mała" różnica
Mufrid napisał:
zielinski86 napisał:
Jestem na nie, ponieważ jeśli ktoś chce na chwilę zajrzeć na okno kalendarza i klika szybko 2 razy na ikonę w trayu, to czasami może niepotrzebnie otwierać okno narzędzi...
Zawsze pilnujesz przyzwyczajeń użytkownika. Każdy już przywykł, że okno KXP przywołuje jednym kliknięciem. Więc błędu nie popełni, a jeśli już - to rzadko. Za rzadko, byś nas pozbawiał tego udogodnienia.
Poza tym... Chyba każdy umie klikać myszką? Jedno kliknięcie to nie dwa kliknięcia.
Nie mogę zgodzić się z Twoją argumentacją.
Wystarczy, że ta opcja będzię do wyłączenia. Jeste za TAK.
Arytmetyk napisał:
Wystarczy, że ta opcja będzię do wyłączenia.
Opcję mogę dodać do zakładki Narzędzia -> Kalendarz -> Tray -> Opcje
A dwuklik otwierałby to, co było ostatnio otwarte w oknie Narzędzi (tak jak to robi pozycja "Narzędzia" w menu konektstowym).
zielinski86 napisał:
Opcję mogę dodać do zakładki Narzędzia -> Kalendarz -> Tray -> Opcje
A dwuklik otwierałby to, co było ostatnio otwarte w oknie Narzędzi (tak jak to robi pozycja "Narzędzia" w menu konektstowym).
I to jest bardzo dobry pomysł .
zielinski86 napisał:
Wolę w ten sposób otwierać zdefiniowaną w opcjach funkcję KXP. Jak więc wygoda i opcjonalność, to daj wybór: ostatnie, czy zdefiniowane.
Policja!