Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Mam taki pomysł.... Umieszczenie w Kalendarzu menedżera haseł na wzór programu AI RoboForm.
Wiem że to trochę na wyrost i abstrakcyjne ale przydatne...
Czekam na opinie (krytyczne)
Ostatnio edytowany przez DIESEL (02 kwi 2006, 13:10)
Ale tylko jako jakby notatnik (na hasło dostępu), w którym byłyby zapisane loginy i hasła, bez ingerencji w przeglądarki? (AI RoboForm uzupełnia formularze na stronach)
W sumie nie wiem, czy byłoby to przydatne skoro przeglądarki internetowe mają swoje menadżery haseł...
zielinski86 napisał:
W sumie nie wiem, czy byłoby to przydatne skoro przeglądarki internetowe mają swoje menadżery haseł...
Owszem mają ale po wyczyszczeniu cookies lub przeinstalowaniu systemu, niestety uśmierca się też hasła... Dlatego korzystam z zewnętrznego programu...
Ostatnio edytowany przez DIESEL (03 kwi 2006, 15:12)
Mnie nie chodzi o szyfrowanie..... wystarczy żeby kliknąć i żeby wpisało hasło... i tak tego nie używam do konta bankowego... na na forum jak ktoś wejdzie to wielka trageia się wydarzy....
DIESEL napisał:
po wyczyszczeniu cookies lub przeinstalowaniu systemu, niestety uśmierca się też hasła.
Niektóre przeglądarki mają możliwość zrobienia kopii zapasowej.
DIESEL napisał:
i tak tego nie używam do konta bankowego... na na forum jak ktoś wejdzie to wielka trageia się wydarzy....
Nawet jeśli ktoś by znał Twój login i hasło do konta bankowego, to i tak nic nie zrobi (oprócz obejrzenia historii transakcji), jeśli nie ma listy haseł jednorazowych...
Też ejstem na NIE ponieważ:
- mam przeglądarkę internetową Mozilla Firefox i mi to jest niepotrzebne (najlepsza przeglądarka)
- notatnik ma każdy ale bez żadnego szyfrowania
- jak będzie można to w necie zapisać na jakimś serverze na hasło i to z szyfrowaniem 256-bitowym to pomyślę nad odpowiedzią tak
nie.
a tak na marginesie:
5384 napisał:
mam przeglądarkę internetową Mozilla Firefox i mi to jest niepotrzebne (najlepsza przeglądarka)
zgadzam się
obczaj sobie: http://www.xpwindows.republika.pl/progr … netowe.htm
przyspiesza ja nawet o 30% ;d;d;d