Nie jesteś zalogowany.
[deleted]
Ostatnio edytowany przez max17 (16 kwi 2021, 20:48)
Podczas zamykania - nie zawsze by to działało, bo system czasami wymusza zamknięcie programu i nie będzie czekał, aż KXP zsynchronizuje czas, co czasami może trochę potrwać... więc raczej ta opcja odpada...
Co do tej drugiej opcji, to nie wiem czy byłoby to w ogóle przydatne, bo wystarczy, że przy uruchomieniu programu nastąpi synchronizacja, a po np. 2 godzinach czas się chyba nie zdesynchronizuje aż tak...
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (31 mar 2006, 22:09)
Ta druga opcja jest spoko ta pierwsza na nie
Po co autosynchronizacja co parę godzin? Komu potrzebne? Chce ktoś mieć na swoim kompie własny zegar atomowy?
Nie widze sensu dodawania takiej funkcji. Synchronizacja z reguły "poprawia" czas maximum do 2-3 sekund, a nie kilku minut. A samemu można sobie zsychronizować zegar co jakis czas, przecież to raptem dwa kliknięcia Zresztą co dałaby taka funkcja? To że nastawiony alarm zadzwoni np. dokladnie o 20:00 a nie o 19:59 i 58 sekund?
Arytmetyk napisał:
pro napisał:
przecież to raptem dwa kliknięcia
Jedno
Dwa: jedno kliknięcie - zakładka "Czas", drugie - "Synchronizuj teraz"
Przecież dwuklik prawego przycisku myszy na godzinie na panelu kalendarza i wybrać synchronizuj czas... po co takie bajery...
DIESEL napisał:
Przecież dwuklik prawego przycisku myszy na godzinie na panelu kalendarza i wybrać synchronizuj czas... po co takie bajery...
Trzeba myśleć w przyszłość. Po za tym mógłbyś zapomnieć "zrobić dwuklik". Ja jestem za tą opcją.
Ostatnio edytowany przez zielinski86 (01 kwi 2006, 17:17)
Ale chyba zabardzo przesadzone najlepiej jest tak jak teraz
A może zamiast tego wszystkiego zrobić że jak będzie zmiana czasu o godzine do przydu i do tyłu to mogło by wyskakiwać takie powiadomienie, bo sporo osób zapomina o zmianie czasu.
5384 napisał:
Wg. mnie to bardzo dobry pomysł ale z opcją:
- "Synchronizuj czas automatycznie podczas zamkania Kalendarz'a XP"
Pisałem, że:
zielinski86 napisał:
Podczas zamykania - nie zawsze by to działało, bo system czasami wymusza zamknięcie programu i nie będzie czekał, aż KXP zsynchronizuje czas, co czasami może trochę potrwać... więc raczej ta opcja odpada...
Robal napisał:
A może zamiast tego wszystkiego zrobić że jak będzie zmiana czasu o godzine do przydu i do tyłu to mogło by wyskakiwać takie powiadomienie, bo sporo osób zapomina o zmianie czasu.
windows sam zmienia (chyba ze w ustawieniach wylaczysz).
ta opcja ze przy zamykaniu odpada - admin wytlumaczył.
a opcja ze po kilku godzinach... ja bym przerobił:
ze po xx sekundach od uruchomienia, raz na xx dni.
- mysle ze codziennie nie trzeba.
- to ze po kilku s. przyspieszy uruchamianie sie programu. Bo gdy mamy w autostarcie 10 programow to KXP sie uruchomi poczeka kilka s. [inne programy sie uruchomia] i dobiero sobie zsynchronizuje.