Nie jesteś zalogowany.
Taka mała zmiana kosmetyczna w Ważnych datach.
Mianowicie to co jest w Ważne daty->Ważne dni i jest opatrzone wyrazem Rocznica powinno się znaleźć w zakładce Prywatne/rocznice i ustawione jako rocznica (w końcu nazwą temu odpowiada)
Jak dla mnie powinno się wyizolować z zakładki Prywatne/rocznice, rocznice do osobnej, albo do zakładki Ważne dni dodać możliwosć wprowadzania rocznic tak jak to jest w sąsiedniej... Wkońcu jak jest jakaś rocznica to powinno się wiedzieć która...
I tu kolejna propozycja żeby rocznice były wyświetlany w następujący sposób:
[Numer albo słownie] rocznica [nazwa rocznicy w dopełniaczu] np: "Trzecia rocznica ślubu brata Andrzeja" albo "3. rocznica ślubu brata Andrzeja"
Bo to trochę niewygodnie jak się patrzy... Rocznia: Jakaś nazwa (numer)... np: "Rzocznica: Ślub brata Andrzeja (3)"
Czy byłaby możliwość zrobienia poprawki w wyświetlaniu ważnych dat, głównie chodziłoby o możliwość doboru podświetlenia danej daty dowolnym kolorem, a nie jak jest dotychczas. Teraz do wyboru są tylko cztery daty w których można zmieniać kolor dowolnie i nie ma możliwości dowolnego podświetlania dat indywidualnie a nie jak do tej pory mozna by powiedzieć w pewnym sensie grupowo. Wystarczyło by np. w zakładkach Ważne dni i Prywatne dać możliwość zmiany koloru do każdej daty indywidualnie, a nie jak do tej pory dla całej grupy, ot taka mała kosmetyka odnośnie kolorów, i ewentualnie dodanie możliwości zmiany rozmiaru okna kalendarza chociażby w niewielkim zakresie, bo dla co niektórych może sie wydawać trochę za mały.
Proponowałbym jeszcze jedną małą kosmetykę odnośnie dat, możliwość wyboru roku, a nie tylko dnia i miesiąca. Ustawiając np. jakąś datę, która występuje w danym roku, zdarzają się takowe, jest ona automatycznie powielana w nastepnych latach i trzeba ją wykasowywać. Na przykład święta niektóre są ruchome i trzeba je indywidualnie ustawiać do każdego roku. a dodając możliwość wyboru roku można by dowolnie je ustawiać.
Dlaczego po podwójnym kliknięciu na dany dzień w menu kontekstowym pojawia się tylko "zobacz imieniny i sentencje" ?? Dlaczego nie można podejrzeć urodzin, ważnych dat, itp. wpisanych przez użytkownika programu??
A ja zauważyłem drobny błąd w wyświetlaniu rocznicy w oknie "ważne daty - powiadomienie". Wersja programu 29,85. Jak mamy rocznicę np. w styczniu 2007 i jest to piąta rocznica, to na kalendarzu i oknie wpisywania rocznic pokazuje, że jest piąta, a na liście ważnych dni w powiadomieniu pokazuje, że czwarta.
Personifikacja zakładki "Solenizant"
Jedna bardzo ważna sprawa, dlaczego zakładka "Prywatne/Rocznice" nie może wyglądać tak samo jak "Solenizant". Byłoby to bardzo przydatne z kilku powodów:
1. można ustawić na jednej zakładce imieniny i urodziny dla jednej osoby (a nie rozbijać tego na dwa wpisy, które czasem trudno znaleźć...)
(ZALETY)
2. nie widać tych dat na kalendarzu u innych urzytkownikow
3. mamy porządek z kolorami w datach urodzin i imienin (mam nadzieję że bedą one funkcjonowały tak samo jak zakładka solenizant, tylko spersynifikowana dla urzytkownika...)
Jak zmienić wygląd... do zakładki "Solenizant" dodać pole wyboru rocznica (ptaszek ) i zaimportować jako "Prywatne/Rocznice" , wiem że to bardzo mocno upraszczam, ale chodzi mi o ideę wyglądu i działania a nie pisania kodu...
Pozdrawiam Malin
Ostatnio edytowany przez malin (30 sty 2007, 19:54)