Nie jesteś zalogowany.
Zawsze marzyłem o interaktywnych fazach księżyca w formie tapety, że płynie mi po ekranie jak słońce po niebie.
raczej że słońce ma fazy !
ponoć na święta ma być ładny księżyc
Faza to zjawisko fizyczne, dotyczy nie tylko księżyca, ale też np. prądu sinusoidalnie zmiennego. Przedstawia w której części okresu znajduje się zjawisko, więc w sumie ma to nawet jakiś związek z tym okresem dziewczyny keszke. Z tego co ja się orientuje kalendarz faz księżyca jest przydatny wędkarzom. Nazywają go chyba kalendarzem brań i na jego podstawie są w stanie oszacować czy łatwiej czy trudniej będzie im złowić rybę. Myślę, że fajnie byłoby zaimplementować taką funkcję.
fazy ksiezyca to fajny pomysł, wiele osóbz tego korzysta, ja tez! niedługo pełnia w Lwie.( z soboty na niedziele)
Ostatnio edytowany przez kama (21 sty 2016, 13:48)
Zawsze zwracam uwagę na fazy księżyca. Wcześniej w ogóle nie interesowałem się astronomią, ale odkąd moją pasją stało się łowienie, muszę zwracać na to szczególną uwagę, gdyż wbrew pozorom jest to bardzo ważny czynnik. Jeśli zaczynacie swoją przygodę z wędkarstwem, to pamiętajcie o zainstalowaniu sobie tej funkcji. Na pewno wam się przyda nie jeden raz.
Hmmm... niby fazy księżyca jakoś na nas wpływają ale ja jakoś nigdy się tym nie interesowałem. Może czas najwyższy?
Ja jestem jak najbardziej za )
Mnie tam najbardzie by interesowało kiedy są pełnie :p Wtedy spac nie mogę to bym się przygotowal psychicznie, hehe ^^