Nie jesteś zalogowany.
siemanko wszystkim też jestem fanem popka
A co w ogóle sądzicie o zmianie sprzedawcy energii ktoś z Was korzystał, jest zadowolony, faktycznie można na tym zaoszczędzić, faktycznie można zyskać niższe ceny prądu? Czytałem wiele o oszustwach, ale jak skrupulatnie wybiorę sprzedawcę i zmienię taryfę g11 na tanie weekendy to powinno być ok?
Ja pierdziele. To forum jeszcze żyje ?! To już ponad 10 lat
dostawca energii napisał:
A co w ogóle sądzicie o zmianie sprzedawcy energii ktoś z Was korzystał, jest zadowolony, faktycznie można na tym zaoszczędzić, faktycznie można zyskać niższe ceny prądu? Czytałem wiele o oszustwach, ale jak skrupulatnie wybiorę sprzedawcę i zmienię taryfę g11 na tanie weekendy to powinno być ok?
Zwróć uwagę, że są dwa różne cenniki: cena za zakup prądu i dystrybucję. Ty zmieniasz (pewnie) tylko sprzedawcę ale dystrybutor pozostaje stary czyli do ceny jaką oferuje konkurencja musisz doliczyć cenę jaką ma Twój dystrybutor.
Na moim przykładzie. Aktualnie mam TAURON. Mało kto wie, że w słowie tauron znajdują się dwie firmy: TAURON Polska Energia i TAURON Dystrybucja S.A.. Każda z tych firm ma swój cennik. Jakbym chciał zmienić dajmy na Plus Energetyka płaciłbym za Plus Energetyka + TAURON Dystrybucja S.A.
Dystrybucja odpowiada za przesył prądu do twojego domu czyli za utrzymanie kabli na słupach
Cześć, muszę na to zwrócić uwagę bo ciągle siedzę przy stronach typu moda damska i muszę się wszystkiego dokładnie dowiedzieć.