Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Temat przeźroczystości okna Kalendarza XP pojawiał się od czasu do czasu na ShoutBox'ie. Ostatnio przypomniał go Arytmetyk. Oto odtworzone najważniejsze fragmenty tej dyskusji:
KXP ShoutBox RoK (27.03.2006) napisał:
Arytmetyk na SB RoK (16:02 - 27.03.2006) napisał:
A czy będą gif'y jako tło kalendarza??
zieliński86 na SB RoK (16:10 - 27.03.2006) napisał:
nie
Arytmetyk na SB RoK (16:12 - 27.03.2006) napisał:
Źle się wyraziłem. Gify ale nie animowane. Chodzi mi o kolor przeźroczystości .
zieliński86 na SB RoK (16:17 - 27.03.2006) napisał:
z tego co wiem, to można otworzyć tam plik gif, ale nie ma go na liście wyboru rozszerzeń... miałem dodać, ale zapomniałem
Jeśli chodzi o przeźroczystość w gif'ach, to tak jak jest z png - tam gdzie jest kolor przeźroczysty, to będzie czarny. Na pewno przeźroczysty kolor nie "podziurawi" oknaArytmetyk na SB RoK (16:26 - 27.03.2006) napisał:
Faktycznie. A więc oficjalnie wnosze o dodanie do listy gif'ów. I jeszcze o kolor przezroczystości w KXP. Bo nie podziurawiło. Jest wielu zwolenników tego koloru.
Mufrid na SB RoK (17:59 - 27.03.2006) napisał:
@Arytmetyk: Popieram też kolor przeźroczystości! Statyczne GIF-y i obrazki PNG, które nie są czarne, ale przeźroczyste, przy wybraniu koloru przeźroczystości - tego, kurczę, brak!
@zieliński86: Czy wiesz, ile to jest dłubaniny, aby teraz imitować sobie taką przeźroczystość względem każdej użytej tapety?? Ludzie zrobią jednak wszystko aby upiększyć, to co lubią. Przychyl się ku temu...
Ale co nam chcesz przekazać bo nie wyraziłeś tego?
Robal napisał:
Ale co nam chcesz przekazać bo nie wyraziłeś tego?
Przekazać chciałem stan dyskusji na temat przeźroczystości tła okna KXP. Jakie są oczekiwania i jaka wola Zielińskiego...
Ostatnio edytowany przez Mufrid (29 mar 2006, 13:42)
A czy można by zrobić coś takiego z przezroczystością okna jak zrobione jest np. w winampie tzn.
-zasłania, gdy aktywne (przezroczystość wyłącza się, gdy okno jest aktywne),
-zasłania z kursorem (przezroczystość wyłącza się, gdy najedziemy kursorem na okno)
Dopiero dzisiaj się skapłem że już można ustawić animowane gify jako tło w kalendarzu
dosyć efektownie to wygląda...
Pomysł Dr_Falkon'a_Pl popieram, fajnie by to wyglądało
a i dzisiaj sprawdziłem i zauważyłem że na wersji 29.85 podczas włączonej przeźroczystości panel przewijany też się tnie...
Ostatnio edytowany przez WRON3K (23 lut 2007, 23:34)