Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Mam pewną propozycje, chodzi o stworzenie dodatkowego programu (tak jak jest z AddonCreator'em) w którym można było by zmieniać nazwy wszystkich nazw które są w programie.
Wtedy było by możliwe stworzenie Kalendarz XP w różnych wersjach językowych.
Wiem, że to by było bardzo pracochłonne dla autora, więc myślę także, iż dopiero po wersji finalnej KXP 37.XX można coś działać w tym projekcie.
Co wy o tym myślicie?
adamix:
zieliński86 napisał:
@adamix: tłumaczeniami byłyby pliki ini, a program o którym mówisz to Notatnik...
zieliński86:
według mnie wsparcie delphisoftu powinno się zakończyć na stworzeniu możliwości edycji pliku językowego...
+ewentualne dodanie do instalki pliku językowego bez polskich ogonków
Ostatnio edytowany przez WRON3K (01 lut 2007, 21:40)
adamix na sb napisał:
Jest dużo polaków którzy mieszkają w zagranicach i jak mają tą wersje KXP to polskie znaki im się nie pokazują (na pewno jest tak w Niemczech).
Bez problemu w ustawieniach regionalnych można skonfigurować system w wersji językowej innej niż polska, aby wyświetlał poprawnie ogonki we wszystkich aplikacjach.
ja mam pomysl raczej nie bardzo do zrelizowania ale w kxp jest tylko pogoda polskich miastmoze dalo by sie dozucic do tego jeszcze pare stolic europejskich
do pogoda:
a ja bym proponował żeby sobie wpisać miejscowość jaka nam odpowiada
Czy Ziel (Administrator) zgadza się z moją propozycją?
prosze.o.szybka.odpowiedz napisał:
do pogoda:
a ja bym proponował żeby sobie wpisać miejscowość jaka nam odpowiada
Jak chciałbyś to zrobić ? Sądzisz, że w necie tak łatwo jest znaleźć pogodę dla każdego miasteczka jakie sobie wpiszesz ??
Wieczorny napisał:
Mógłby bazować na googlach...
Jest tylko jedno zapytanie jak sobie to wyobrażasz jak dobrze wiadomo gdy się w googlach wpisze jakąś frazę to wyświetla kilkanaście różnych stron a tą co szukasz musisz sam poszukać tak czy tak więc nie wiem czy to zdałoby egzamin
TO JEST DOSKONAŁY POMYSŁ NIECH AUTOR PRZETŁUMACZY KALENDARZ XP NA DOSŁOWNIE WSZYSTKIE JĘZYKI ŚWIATA WTEDY JEGO PROGRAMU BĘDZIE UŻYWAĆ PÓŁ KULI ZIEMSKIEJ JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA!!!
@Up: Nie sądzę, żeby wtedy autor programu oddał program w ręce OpenSource... bo żeby było przynajmniej w kilku językach, ktoś musi je znać. Po za tym, myślę że wystarczy angielski - jest on międzynarodowym językiem i często wystarcza do obsługi każdego programu.
Na przykład mam program Sony vegas (bardzo rozbudowany program) i nie ma na niego wersji Polskiej, najwyżej francuskiej czy niemieckiej... Posiadam więc w angielskiej, bo nawet osoba nie znająca języka zbyt dobrze i tak zawsze się połapie
EDIT: co do tego Google też jestem za.
"gdy się w googlach wpisze jakąś frazę to wyświetla kilkanaście różnych stron" a wpisz sobie np: pogoda mikołów, to Ci się wyświetli...
Ostatnio edytowany przez Kompowiec (18 lip 2011, 14:18)
Strony: 1