forum.kxp.pl

Nie jesteś zalogowany.

#1 28 mar 2006, 14:23

pro
VIP
Posty: 32
Dołączył: 27 Mar 2006
Skąd: Łódź

Zliczanie "stuknięć" w klawiature

W Statusie systemu można byloby dodać zakładkę "stukanie w klawiature". Skoro jest takie cudo jak "Ruch myszy" to czemu KXP nie mógłby naliczać ilości pojedynczych "stuknięć" w klawisze. A z tego co wiem są przystosowane do tego programy np. Pulse. Nawet istnieją rankingi drużyn z największą ilością "stuknięć" smile

Co do nazwy zakladki to nie bardzo pasuje mi nazewnictwo "stukanie", ale może użytkownicy wymyśliliby coś lepszego, jesli oczywiście pomysł by przeszedł smile


Życie - pyk, lufa - pyk...

Offline

 

#2 28 mar 2006, 15:10

DIESEL
VIP
Posty: 116
Dołączył: 26 Mar 2006

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Osobiście jestem przeciwny temu pomysłowi. Kiedyś, bardzo dawno temu korzystałem z takiego cuda i to bardzo "muliło" komputer... szczególnie na starcie...

Tak nawiasem to można by dodać taką opcję jak wyłączanie ruchu myszy, bo, przynajmniej ja, tego nie potrzebuję...


Nie wsyzstko co tanie jest złe, ale nie wszystko co droższe jest lepsze, za to kradzione nie tuczy...
A za darmo tyko w programie http://img.delphisoft.org/img02.png
http://dieselxxxx.w.interia.pl/userbar.gif

Offline

 

#3 28 mar 2006, 17:30

max17
VIP [BETATESTER]
Posty: 214
Dołączył: 26 Mar 2006
Serwis

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Był by to kolejny zwalniacz systemu (obok ruchów myszy). Ale z drugiej strony statystyki takie jak:
- ile km myszką się "przejechało",
- ile razy (dodam: i jaki klawisz) się nacisneło,
- ile razy się klikneło prawym oraz lewym przyciskiem myszy.
były by dosyć ciekawym zjawiskiem...


http://v3.mfo.iswift.eu/banner1c.jpg
http://mfo.iswift.eu/obraz726.jpg

Offline

 

#4 28 mar 2006, 17:43

Arytmetyk
Bywalec
Posty: 62
Dołączył: 27 Mar 2006
Skąd: Kraków
Serwis

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Tylko to obciąży kompa. Dziwi się że w KXP jest liczba kilometrów przejechania myszką.


http://www.cinek1992.ovh.org/grafika/nie_usuwac_z_ftp.gif

Offline

 

#5 30 mar 2006, 12:56

Xiuv
Gość

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Arytmetyk napisał:

Tylko to obciąży kompa. Dziwi się że w KXP jest liczba kilometrów przejechania myszką.

Zgadzam się.
To obciąży kompa.
Ja zawsze biorę tylko programy, które zajmuję mało miejsce (prawie zawsze big_smile )

 

#6 01 kwi 2006, 17:58

Robal
[beta tester]
Posty: 150
Dołączył: 26 Mar 2006

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

A dlaczego zieliński się jeszcze nie wypowiadał, to od decyduje przecież.cool

Ostatnio edytowany przez zielinski86 (01 kwi 2006, 20:23)

Offline

 

#7 06 kwi 2006, 13:09

pawloka
Gość

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Robal napisał:

A dlaczego zieliński się jeszcze nie wypowiadał, to od decyduje przecież.cool

Decyduje, nie decyduje... ja jestem za, ale to prawda, jeszcze się nie wypowiadał.

 

#8 27 kwi 2006, 22:38

ziel
Admin
Posty: 380
Dołączył: 26 Mar 2006
Serwis

Re: Zliczanie "stuknięć" w klawiature

Pomysł odrzucony

Offline

 

Stopka forum